Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣπέσιαλ και υγιεινό επιδόρπιο στα γρήγορα.
Υλικά
2 μπανάνες μεγαλούτσικες
2 κουτ. γλυκού μέλι
κανέλα για πασπάλισμα
2 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού σταφίδες
Διαδικασία
Ανοίγουμε κατά μήκος, στη μέση, τις μπανάνες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο ή σκεύος που να μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων. Τις βάζουμε στα μικροκύματα για 4 λεπτά, περίπου στα 800 Watt. Σκορπίζουμε μέσα από το άνοιγμα της φλούδας, σε όλο το μήκος της σάρκας, τις σταφίδες και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε με μαχαιροπίρουνο.