Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΜια μπάρα με μέλι, ξερά σύκα και σουσάμι, όλο ενέργεια και γεύση! Ιδανική για το σχολείο, το γραφείο, ως σνακ, πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες.
Νικόλαος Κατσάνης
Υλικά
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
300 γρ. σουσάμι
300 γρ. σύκα λιαστά, ψιλοκομμένα
300 γρ.αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα
5 γρ. σπόροι γλυκάνισου
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες με σουσάμι και ξερά σύκα, πρώτα ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
Τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο.