Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΤο απόλυτο γλυκό κλείσιμο ενός γεύματος. Μια βελούδινη μους και μάλιστα μόκα.
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΕΛΑΤΟΛΑ - ΦΩΣΚΟΛΟΥ
Υλικά
450 γρ. (2 κούπες + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. (3/4 κούπας + 1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
60 ml καφές εσπρέσο (είτε φτιαγμένος με εσπρεσιέρα είτε με στιγμιαίο εσπρέσο)
50 ml (1/4 κούπας) γάλα
1 κουτ. γλυκού καφές στιγμιαίος, σε σκόνη
ολόκληροι κόκκοι καφέ ή τριμμένη σοκολάτα, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ (ρόφημα), το γάλα και τον καφέ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα των καφέδων σιγά σιγά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όλη την ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί μέσα στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτοντάς τη λίγη λίγη και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Γαρνίρουμε με κόκκους καφέ ή τριμμένη σοκολάτα.