Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΤο παραδοσιακό γιαουρτάκι με μέλι γίνεται μια βελούδινη μους με λεμόνι! Τα κλασικότερα επιδόρπια της ταβέρνας φρεσκαρισμένα και ανανεωμένα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Υλικά
400 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, πλήρες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 1 λεμόνι
γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας (π.χ. κυδώνι ή περγαμόντο), για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για τη μους γιαουρτιού με λεμόνι, ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό μέχρι να φτιάξουμε μια μους μετρίως σφιχτή.
Τη μοιράζουμε σε 6-8 ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξει εντελώς.
Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού με λεμόνι με το γλυκό κουταλιού που μας αρέσει. Εμείς εδώ επιλέγουμε γλυκό κουταλιού κυδώνι.