Συνταγή: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 κρέμα γάλακτος φυτική (στο τσίγκινο κουτάκι)
- 300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 400 γρ. μερέντα
- 150 γρ. τρούφα
Διαδικασία
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν λιώσουν η ζάχαρη και το κακάο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βουτάμε πολύ γρήγορα ένα-ένα τα σαβαγιάρ μέσα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο (περίπου 24 εκ. διάμετρος).
Αλείφουμε με μια στρώση μερέντα. Πασπαλίζουμε με τρούφα. Απλώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις (μουσκεμένα μπισκότα-μερέντα-σαντιγί). Κρατάμε λίγη τρούφα για γαρνίρισμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τρούφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες.
Μυστικά:
- Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας ανάμεσα στις στρώσεις.
- Αυτό το γλυκό φτιάχνεται και σε ένα απλό πυρέξ.
- Δεν αφήνουμε τα σαβαγιάρ να απορροφήσουν πολύ γάλα γιατί μετά θα τρέξει στο γλυκό.