Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΦτιάχνουμε μηλόπιτα με ανθότυρο και μέλι, χωρίς μίξερ και την σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ
Υλικά
Γέμιση
700 γρ. φρέσκο ανθότυρο
200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
7 αυγά μεσαίου μεγέθους
300 γρ. (περίπου 1 κούπα) μέλι
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Συναρμολόγηση
1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού
3 μήλα Golden, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 2 χλστ.
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Σερβίρισμα
μέλι και κανέλα
Διαδικασία
Γέμιση
Χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο με τη ζάχαρη, σε δύο δόσεις, για 3 λεπτά την κάθε δόση.
Προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα υλικά της γέμισης και χτυπάμε πάλι στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
Στρώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο, με διάμετρο 28 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Κόβουμε τις άκρες που εξέχουν. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (με αέρα), για 25 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια σαν βεντάλια τις φέτες μήλου.
Αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει η γέμιση.
Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε κάθε κομμάτι μηλόπιτας με λίγο μέλι και κανέλα.