Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 5 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Ζύμη
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνουμε στον φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζουμε από τον φούρνο. Δεν κλείνουμε τον φούρνο, τον αφήνουμε στους 180° C.
Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.