Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤη σερβίρουμε στο ψωμί,αλειμμένο με ένα καλό φρέσκο βούτυρο, ως συνοδευτικό σε μια πιατέλα με λευκά ή ώριμα κίτρινα τυριά, στην επιφάνεια ενός δροσερού cheesecake αλλά και με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
1 κιλό σύκα, κατά προτίμηση βασιλικά (με τη μοβ φλούδα), καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα
400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
40 γρ. ούζο
2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την επομένη αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε φαρδιά κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
Τη μοιράζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.