Υλικά
350 γρ. (περίπου 7 μανταρίνια μέτρια) Κλημεντίνες, λεπτόφλουδες
60 ml χυμός μανταρινιού + 1 κουτ. σούπας ξύσμα
100 γρ. ζάχαρη
4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα ή αμαρέτο
Διαδικασία
Βγάζουμε τη φλούδα από τα 6 μανταρίνια και κρατάμε το 1 με τη φλούδα. Τα κόβουμε όλα σε κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια. Τα ρίχνουμε όλα στο μούλτι (σε δόσεις) και χτυπάμε για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, να ψιλοκοπούν, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα. Ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό μανταρινιών, τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λικέρ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βάζα.
Πρόταση σερβιρίσματος: Αλείφουμε τη μαρμελάδα σε φρυγανισμένο ψωμί με αιγοπρόβειο βούτυρο και γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.