Χωρίς κόκκο ζάχαρης, και όμως αυτή η μαρμελάδα μήλο – αχλάδι είναι γλυκιά και πεντανόστιμη, με μια γήινη γλυκύτητα που της προσδίδουν τα ίδια τα φρούτα και οι ξεροί χουρμάδες.
Υλικά
500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα
500 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα, τριμμένα
40 ml πετιμέζι ροδιού (μείγμα από συμπυκνωμένο χυμό ροδιού και πετιμέζι μού- στου – το βρίσκουμε σε παντοπωλεία και deli) ή χυμός λεμονιού
120 γρ. χουρμάδες ξεροί, χωρίς ζάχαρη
1 φύλλο αρμπαρόριζας
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα μήλο - αχλάδι, χωρίς ζάχαρη ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και 200 ml νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 38-40 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει ελαφρώς. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.