Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγογδάρτη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος. Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.