Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το άρωμα και τη γεύση του υπέροχου φρούτου σε μπουκάλι, για να το έχουμε όλον τον χρόνο. Το λικέρ μανταρίνι είναι πάντα μια ωραία ιδέα για απολαυστικά κεράσματα.
Υλικά
4 μανταρίνια, καθαρισμένα (κρατάμε τις φλούδες από 2 φρούτα)
2 καρφάκια γαρίφαλο
800 γρ. ζάχαρη
900 ml τσίπουρο ή βότκα
Διαδικασία
Τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα καθαρισμένα μανταρίνια σε διάφορα σημεία και τα ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο (που να κλείνει καλά με καπάκι), μαζί με τις φλούδες, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και το τσίπουρο ή τη βότκα. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο σημείο της κουζίνας (ή του σπιτιού) για περίπου 1 μήνα. Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις περάσει το διάστημα του ενός μήνα, το λικέρ είναι έτοιμο. Σουρώνουμε το υγρό σε μπουκάλι και το διατηρούμε σε σκιερό μέρος.