Συνταγή: Αλέξανδρος Κόκκορης
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 300 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
- 12 - 14 σοκοφρέτες γάλακτος, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Καλύπτουμε με μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Φτιάχνουμε μία λεπτή στρώση κρέμας στη βάση του σκεύους.
Καλύπτουμε με μία στρώση από γκοφρέτες. Επαναλαμβάνουμε και πατάμε ελαφρώς τις γκοφρέτες με τα χέρια μας, προσέχοντας όμως να μην κολλήσει η μία στρώση από γκοφρέτες με την άλλη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει η φόρμα. Τη βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια πιατέλα. Αν δεν βγαίνει, βουτάμε τη φόρμα στιγμιαία σε καυτό νερό ή ζεσταίνουμε τα τοιχώματά του με ένα πιστολάκι.