Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΈνα είδος πολύ απαλής –δηλαδή καθόλου συμπαγούς– κρέμας με πολύ πλούσια γεύση.
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε μικρά κομμάτια
100 γρ. φρέσκο γάλα
πλήρες ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένος αστεροειδής γλυκάνισος καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
Διαδικασία
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον γλυκάνισο και τα ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να πετύχουμε υφή μαγιονέζας.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ρηχά ατομικά μπολ (αν δεν έχουμε, μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, χωρίς να τα γεμίσουμε πολύ).
Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα, μέχρι να κρυώσουν, και σερβίρουμε με τους ξηρούς καρπούς.