Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Αντίστοιχης φιλοσοφίας με την φημισμένη βρετανική λεμονόκρεμα. Βάλτε τη σε γέμιση τάρτας ή μπισκότων, αλείψτε κέικ ή ακόμη και φέτες ζυμωτού ψωμιού, για το πρόγευμα.
Υλικά
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
75 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κρέμα πορτοκάλι, σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη και αναμειχθούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά, ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Έπειτα αδειάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου δέσει η κρέμα, και την αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, το οποίο γεμίζουμε μέχρι επάνω.
Σφραγίζουμε με το καπάκι και το τοποθετούμε ανάποδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
Η κρέμα πορτοκάλι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.