Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα είναι ωραίο άλειμμα για το ψωμί.
Υλικά
250 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. λευκή σοκολάτα
Μυστικά
Διατηρείται μία εβδομάδα στο ψυγείο.
Διαδικασία
Για την κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα, αρχικά τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα και αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με τον χυμό. Ανακατεύουμε συνεχώς όσο ζεσταίνεται το μείγμα, έως ότου δέσει καλά (θα γίνει κρέμα) και αρχίσει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να γίνει λείο. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, είναι προτιμότερο να συνεχίσουμε με αυτό, για να γίνει ακόμη πιο βελούδινο το μείγμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει καλά, για να μη σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια.
Γεμίζουμε τα βάζα με την κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα.