Φωτογραφία: A. D. food studio / Φωτογράφος: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΙδανικές για ένα πλούσιο πρωινό ή ένα απολαυστικό επιδόρπιο.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΑΣΥΡΑ
Υλικά
Για τις κρέπες
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα φρέσκο γάλα, πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά
4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + επιπλέον για το τηγάνι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Για την κρέμα γιαουρτιού
220 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 κούπα γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
Για το σερβίρισμα
μαρμελάδα κεράσι σπιτική ή έτοιμη του εμπορίου
Διαδικασία
Κρέπες
Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό λιώνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα βουτύρου σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι περίπου 3 κουταλιές της σούπας από τον χυλό και περιστρέφουμε το τηγάνι κυκλικά, ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο και να δημιουργήσει μια λεπτή κρέπα.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει από τη μία μεριά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 15 δευτερόλεπτα και από την άλλη μεριά. Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι αρχίζουν να κολλάνε οι κρέπες, βάζουμε ξανά λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
Κρέμα γιαουρτιού
Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Εάν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρισμα
Βάζουμε μία λεπτή στρώση κρέμας γιαουρτιού πάνω σε κάθε κρέπα και τη ρολάρουμε ή τη διπλώνουμε σε τρίγωνο. Γαρνίρουμε με μπόλικη μαρμελάδα κεράσι.