Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολη και απίθανα δροσιστική αυτή η κρέμα ψυγείου γίνεται με τον χυμό από φρέσκο καρπούζι. Ένα ωραίο, καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Αντωνία Κατή
Υλικά
4 φλιτζ. τσαγιού χυμός καρπουζιού (βλέπε μυστικό)
2/3 φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα
κοπανισμένη ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
Μυστικά
Για να φτιάξουμε χυμό καρπουζιού, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ψίχα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια, σουρώνουμε και παίρνουμε όσο χυμό χρειαζόμαστε.
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό καρπουζιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το κορν φλάουρ να διαλυθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια ή φαρδιά ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.