Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΠολύ αρωματικό γιαουρτογλυκό με σοκολάτα. Το δοκιμάσαμε στα βραβεία και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.
Υλικά
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 500 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση (κρατάμε 20 ολόκληρα κεράσια για το στόλισμα)
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Μοιράζουμε τα κεράσια σε μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Στολίζουμε με τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να σφίξουν.