Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Αλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΠλούσια κρέμα που που της δίνουν ξεχωριστή δροσιά και θαυμάσια γεύση η γρεναδίνη και το ευωδιαστό ροδόνερο.
Υλικά
200 γρ. γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού – θα το βρούμε σε κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. ζεστό νερό
1 πακέτο (200 γρ.) μπισκότα σαβαγιάρ
σπόροι ροδιού, για το σερβίρισμα
Για την κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% -36% λιπαρά (πολύ κρύα)
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε *
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. ροδόνερο
Μυστικά
*Μασκαρπόνε (ιταλικό πλούσιο, κρεμώδες τυρί που θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε συσκευασίες των 250 γρ.)
Διαδικασία
Κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι – είναι ένα στάδιο πριν σφίξει εντελώς και γίνει σαντιγί).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με την άχνη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ροδόνερο και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια ωραία, αφράτη και σφιχτή κρέμα.
Συναρμολόγηση
Ανακατεύουμε τη γρεναδίνη με το ζεστό νερό σε φαρδύ μπολ και μουσκεύουμε εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ, τα οποία τακτοποιούμε κυκλικά στα τοιχώματα ενός γυάλινου μπολ.
Αδειάζουμε την κρέμα στο μπολ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα ρόδια.