Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ συνταγή αυτή δεν έχει έξτρα ζάχαρη, γιατί η σουμάδα περιέχει από μόνη της. Είναι μια πολύ εύκολη και γευστική κρέμα, με έντονη γεύση αμυγδάλου.
Υλικά
600 γρ. γάλα αμυγδάλου (υπάρχουν πολλοί τύποι, προτιμήστε ένα γάλα άγλυκο – χωρίς ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό– και φτιαγμένο από ψημένα αμύγδαλα)
150 γρ. Σουμάδα
60 γρ. κορν φλάουρ
φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου και τη σουμάδα, τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε.
Παράλληλα σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
Όταν το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς (χωρίς να απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά), έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.