Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΒάζουμε τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη + μπόλικη επιπλέον για την επικάλυψη
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Διαδικασία
Για τους κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 6-8 λεπτά, να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ (χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην πετάγεται το αλεύρι).
Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς. Οταν τους βάζουμε στη λαμαρίνα, τους πατάμε ελαφρώς στο κέντρο.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20-25 λεπτά.
Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.