Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
- 70 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν αρκετά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το αυγό και, μόλις ενσωματωθεί, τα υπόλοιπα υλικά. Οταν προκύψει μια απαλή ζύμη, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε κορνέ και να σχηματίσουμε με αυτόν τον τρόπο τα μπισκότα μας.
Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.