Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ μόνη συνταγή για κορμό κάστανου που θα χρειαστείτε.
Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κιλό κάστανα, βρασμένα (καθαρό βάρος) – μπορούμε να πάρουμε και έτοιμα)
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κονιάκ
κακάο, κοσκινισμένο (για πασπάλισμα)
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα κάστανα στο μούλτι, τα αλέθουμε σε δόσεις, μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πουρές (αν μείνουν μερικά άλιωτα κομμάτια, δεν πειράζει).
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τα λιωμένα κάστανα και στο τέλος το κονιάκ. Ανακατεύοντας πολύ καλά με μια κουτάλα.
Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη, αδειάζουμε εκεί το μείγμα, το πιέζουμε να πάρει το σχήμα της φόρμας και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άφθονο κοσκινισμένο κακάο, να πάει παντού.