Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤα πουράκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, αλλά, αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο θέλουμε για διακόσμηση για αυτήν την κλασική και αγαπημένη τούρτα.
Υλικά
2 έτοιμα παντεσπάνια
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Σιρόπι
1/2 κούπα νερό
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κακάο
πουράκια ή φλούδες σοκολάτας για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Για την κλασική και αγαπημένη τούρτα σοκολάτας ξεκινάμε και ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μπρίκι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπρίκι σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά αφού κοχλάσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε πολύ ελαφρά τα παντεσπάνια χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα.
Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και διακοσμούμε με πουράκια ή με φλούδες σοκολάτας.