Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΚαι όμως, μόνο με λίγα απλά υλικά και χωρίς μίξερ φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο κέικ!
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
340 γρ. γεμιστά μπισκότα Oreo (ναι, είναι νηστίσιμα!), αλεσμένα σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
200 ml (1 κούπα) γάλα καρύδας, σε χάρτινη συσκευασία (όχι την κονσέρβα)
λίγο ελαιόλαδο για το ταψάκι
Προαιρετικά
φυτική σαντιγή ή πραλίνα φουντουκιού, για το σερβίρισμα
μερικά ολόκληρα μπισκότα Oreo, για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 15 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως, για 1-2 ώρες, και το ξεφορμάρουμε.
Το σερβίρουμε ως έχει ή με φυτική σαντιγί και γαρνίρουμε με μπισκότα Oreo. Μπορούμε επίσης να το αλείψουμε με πραλίνα φουντουκιού, αν δεν νηστεύουμε.