Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΌπως οι Γάλλοι χρησιμοποιούν τη σαντιγί και οι Ιταλοί το μασκαρπόνε, έτσι κι εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι για να δημιουργήσουμε υπέροχα γλυκά, από κέικ και μπάρες μέχρι απολαυστικές τούρτες σοκολάτας!
Υλικά
3 αυγά
380 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
160 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μυστικά
Για πιο πλούσιο σερβίρισμα, μπορείτε να το «παντρέψετε» με γλυκά κουταλιού.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κέικ με γιαούρτι και αρώματα εσπεριδοειδών, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ξύσματα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε, το κέικ με γιαούρτι και αρώματα εσπεριδοειδών, να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη. Αν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού.