Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 πακέτο φύλλο καταΐφι
150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
1 κιλό παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
1 βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. «Ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες. Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.
Μυστικό:
Διαλέγουμε τη γεύση παγωτού που θέλουμε, καθώς και το είδος του γλυκού του κουταλιού.
Μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι Αιγίνης.
Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.