Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος)
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
σουσάμι
κανέλα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τις φλούδες και τα κουκούτσια του. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει πουρές (δεν το σουρώνουμε). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Λαδώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε από πάνω κανέλα, σουσάμι και από πάνω τον πουρέ καρπουζιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην επιφάνεια από πάνω σουσάμι και κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50-60 λεπτά.