Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΦτιάξτε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν τις πιο εύκολες καριόκες!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
400 γρ. μελομακάρονα, στραγγισμένα από τα πολλά σιρόπια (αν έχουν)
60 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
100 γρ. (περίπου 1/2 κούπα) λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδας
30 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
500 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη (σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων)
Μυστικά
Διατηρούμε τις καριόκες σε μπολ, σφιχτά καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, σε ένα δροσερό μέρος.
Διαδικασία
Για τις καριόκες με μελομακάρονα, σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα ή μεμβράνη
Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με μελομακάρονα στη λαδόκολλα και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα (σαν κορμό), τυλίγοντάς τη με τη λαδόκολλα, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
Συνεχίζουμε να δίνουμε σχήμα στη ζύμη ρολάροντάς την όπως είναι τυλιγμένη στον πάγκο.
Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με μελομακάρονα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.
Ξετυλίγουμε, κόβουμε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε φέτα στη μέση.
Βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα, τις αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν και, αν θέλουμε, τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο.