Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈχει σοκολάτα, φουντούκια και είναι αφράτο, νόστιμο και αρωματικό. Ένα απίθανο κέικ, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + επιπλέον για τη φόρμα
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα γάλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για τη φόρμα
100 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
150 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
Μυστικά
Μπορούμε, αντί για φουντούκια, να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα.
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το κέικ με φουντούκια και σοκολάτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6-8 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά και το κονιάκ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τα φουντούκια με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το κέικ με φουντούκια και σοκολάτα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.