Κείμενο: Πόπη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΣτο Ζάχαρη & Αλεύρι του φθινοπώρου θα βρούμε πολλές μαμαδίστικες λιχουδιές, όπως αυτή την πολύ νόστιμη, αφράτη και τραγανή μηλόπιτα, με ζύμη κέικ από αλεύρι και αλεσμένα φιστίκια.
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο + λίγο για το ταψί
- ¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 3 αυγά
- ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
- ¼ κούπας κορν φλάουρ
- ½ κούπα φιστίκια, αλεσμένα σε σκόνη
- 2-3 μήλα
- άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη σκόνη φιστικιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα και στρώνουμε επάνω τα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη άχνη.
Μυστικό
Αντί για μήλα, μπορούμε να βάλουμε αχλάδια.