Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΈνα νόστιμο vegan κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ, πανεύκολο και με ελάχιστο κόστος.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
160 γρ. κρέμα καρύδας (εκτός από το γάλα καρύδας, βρίσκουμε και κρέμα καρύδας, συνήθως σε κονσέρβα ή σε τετραπάκ συσκευασία, εκτός ψυγείου – κάποιες έχουν συμπαγή μορφή και πρέπει να τις λιώσουμε, για να ρευστοποιηθούν)
160 γρ. νερό
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
170 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη + επιπλέον για πασπάλισμα λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το νερό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι ή καλαμάκι για σουβλάκι.
Θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.