Λίγοι καλοί φίλοι, εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας και υπέροχες γεύσεις θα απογειώσουν το πασχαλινό τραπέζι και θα δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.
Υλικά
Θα χρειαστούμε ένα βαθύ μαντεμένιο τηγάνι ή ταψί διαμέτρου 22-23 εκ.
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
45 γρ. κακάο
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
75 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
140 γρ. αλατισμένο βούτυρο, ψιλοκομμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ:
Κουμανδαρία του Οινοποιείου Κυπερούντας.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο, τον στιγμιαίο καφέ, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η πουτίγκα και να κάνει κρούστα από πάνω. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Τη σερβίρουμε ζεστή, με παγωτό βανίλια.