Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότερα
Βασίλης Καλλίδης
Υλικά
1.500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
χυμός από 2 λάιμ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
2 κουτιά φρουί ζελέ φράουλα (κάθε συσκευασία περιέχει 2 φακελάκια)
600 ml νερό
Για το σερβίρισμα
φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Για το ζελέ φράουλας ξεκινάμε και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις φράουλες, σε δόσεις, μαζί με τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη (ή το σιρόπι αγαύης).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μετρημένο νερό να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα φακελάκια φρουί ζελέ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
Αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο το εσωτερικό μιας μεγάλης φόρμας για κέικ και αδειάζουμε εκεί το ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει καλά.
Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά στο εσωτερικό της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αν δεν ξεκολλά το ζελέ, βυθίζουμε τη φόρμα για 10-12 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα.
Για να σερβίρουμε, στολίζουμε το ζελέ με ροζέτες σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.