Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΦίνο, ελαφρύ και δροσερό αυτό το ζελέ καρπούζι που γίνεται από κανονικό, φρέσκο καρπούζι και όχι από σκόνη, είναι ένα απίθανο κέρασμα.
Αντωνία Κατή
Υλικά
150 ml (3/4 κούπας) νερό
80 γρ. (6 κουτ. σούπας) ζάχαρη
750 γρ. ψίχα από καρπούζι, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
2-3 κουτ. σούπας λικέρ τριαντάφυλλο
10 φύλλα ζελατίνης
15 ml (1 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού ή λάιμ
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σε έναν πολυκόφτη, μαζί με το καρπούζι και το λικέρ, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν δεν χωράει ο πολυκόφτης τα υλικά, πολτοποιούμε πρώτα το καρπούζι και ενώνουμε τα υλικά σε μπολ. Σουρώνουμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, πιέζοντας απαλά με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα. Δεν αφήσουμε να βράσει.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στύβουμε με τα χέρια μας, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και προσθέτουμε τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες και αποσύρουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια για ζελέ ή κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το ζελέ να σφίξει και να κρυώσει καλά.