Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο (π.χ. Κύκνος των 425 γρ.)
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
χυμός από 2 λεμόνια μεσαίου μεγέθους
1½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ. το πακέτο)
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο στο μπρίκι (προσοχή να μην καεί)
Διαδικασία
Αδειάζουμε τη κονσέρβα με τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά (πήζει αμέσως). Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το ζαχαρούχο, το ξύσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι (σε δόσεις). Κατόπιν, τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και το πατικώνουμε για να γίνει συμπαγής βάση. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην μπισκοτένια βάση την κρέμα τυριού και από πάνω τα βύσσινα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες, προτού σερβίρουμε.