Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια αληθινά πανεύκολη συνταγή που ως βάση έχει μια σαντιγί με γιαούρτι. Mπορούμε να τη σερβίρουμε και ως επιδόρπιο, καθώς είναι ελαφριά και δεν θα μας «βαρύνει».
Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φρούτα εποχής (φράουλες, κεράσια, βανίλιες, ροδάκινα, βερίκοκα)
5-6 κουτ. σούπας κορνφλέικς για το σερβίρισμα (προαιρετικά – θα τα παραλείψουμε αν σερβίρουμε το γλυκό σε τραπέζι)
Μυστικά
Αν δεν καταναλώσουμε τις κρέμες αμέσως, δεν βάζουμε τα κορνφλέικς, γιατί θα πανιάσουν στο ψυγείο.
Διαδικασία
Για την παγωμένη κρέμα γιαούρτι και φρούτα εποχής, πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη.
Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (έτσι θα παγώσει και η κρέμα μας και θα τρώγεται πιο ευχάριστα).
Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με κορνφλέικς και σερβίρουμε (προτιμότερο να σερβίρουμε αμέσως, ώστε η κρέμα να είναι παγωμένη).