Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολη συνταγή για ένα κέρασμα που θυμίζει μπάρες και είναι ιδανικό για να μας δώσει ενέργεια μέσα στην ημέρα. Είναι τραγανό και έχει και σοκολάτα.
Υλικά
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 ξέχειλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας ινδική καρύδα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας μέλι
125 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο για το ταψί
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. σούπας ζεστό νερό
300 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Διαδικασία
Για το εύκολο γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με το αλεύρι, τη ζάχαρη και την ινδική καρύδα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το μέλι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.
Διαλύουμε τη σόδα στο ζεστό νερό και τα αδειάζουμε στο μείγμα του μελιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τη βρόμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 x 30 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία βράζουμε λίγο νερό). Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζουμε πάνω από το ψημένο γλυκό.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας.