Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΜοσχοβολούν πορτοκάλι και είναι ελαφριά, τραγανά και νόστιμα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
120 γρ. (1/2 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
120 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
140 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.