Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από μια τούρτα;
Αντωνία Κατή
Υλικά
2 συσκευασίες έτοιμα ελβετικά ρολά (τα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ και ως Swiss rolls: είναι μακρουλά ρολά από παντεσπάνι με γέμιση σαντιγί ή μια αφράτη κρέμα και τα βρίσκουμε συσκευασμένα από γνωστές μάρκες)
2 συσκευασίες μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα (πωλούνται σε φακελάκια στα ράφια με είδη ζαχαροπλαστικής σε όλα τα σούπερ μάρκετ – θέλει χτύπημα με γάλα)
1 κουτί φυτική κρέμα σαντιγί (θέλει αφράτεμα με γάλα)
φρέσκο γάλα, πλήρες (θα χρειαστούμε όση ποσότητα αναγράφεται στις συσκευασίες του έτοιμου μείγματος για κρέμα ζαχαροπλαστικής και τις σαντιγί)
Για τη διακόσμηση
κουβερτούρα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένη
μερικές φρέσκες φράουλες (αν θέλουμε)
Διαδικασία
Κόβουμε τα ελβετικά ρολά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. «Ντύνουμε» με τις φέτες το εσωτερικό μιας φόρμας διαμέτρου περίπου 24 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Ετοιμάζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ το έτοιμο μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής (και τις δύο συσκευασίες μαζί) και τη σαντιγί, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στα πακέτα τους – εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και το γάλα.
Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στις φέτες, καλύπτοντάς τες όλες, και ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Γεμίζουμε το εσωτερικό της τούρτας με τη σαντιγί και ισιώνουμε επίσης την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Για να σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.