Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
3 μήλα κόκκινα
1 αχλάδι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κούπα δημητριακά ολικής αλέσεως
50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Πλένουμε τα φρούτα και τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε στα 4 και τα τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα φρούτα από τον φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ μαζί με την κανέλα. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα δημητριακά. Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 4 μπολάκια, κρατώντας μερικά για γαρνίρισμα. Μοιράζουμε τον πουρέ φρούτων στα μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγα δημητριακά και ελάχιστη κουβερτούρα.