Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
Για τη ζύμη
- 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 5 γρ. αλάτι
- 5 γρ. ζάχαρη
- 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. αυγά (περίπου 6 αυγά)
Για τη γέμιση
- 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 60 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- το ξύσμα και ο χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 4 κρόκοι αυγών
Διαδικασία
Ζύμη
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει και να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα των σου σε ένα κορνέ με μεγάλη, ίσια μύτη (χωρίς δοντάκια) και σχηματίζουμε μπαστούνια πάνω στη λαμαρίνα. Τα ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά (όχι στον αέρα, γιατί θα χαλάσει το σχήμα τους). Είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γέμιση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το γάλα (να μη βράσει). Ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, με έναν αυγοδάρτη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και με τη μύτη τρυπάμε τη βάση των σου σε τρία σημεία, γεμίζοντάς τα παράλληλα με κρέμα. Εναλλακτικά, κόβουμε τα σου στη μέση και τα ενώνουμε με την κρέμα (σαν σάντουιτς).