Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκάλι
130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
μαρμελάδα πορτοκάλι, για την επικάλυψη
Διαδικασία
Ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε από μέσα την κρέμα. Τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ώστε να βραχούν όλα. Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα πιέζουμε προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ελάχιστο χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Προτού σερβίρουμε, απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα πορτοκάλι.
Μυστικά:
Δεν χτυπάμε πάρα πολύ την κρέμα γάλακτος, για να μην «κόψει».
Μπορούμε να σερβίρουμε και με μαρμελάδα βερίκοκο.