Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 3 ροδάκινα ώριμα ή γιαρμάδες
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κεσές γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Διαδικασία
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν σε μπόλικο παγωμένο νερό. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (ή τους γιαρμάδες) και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε όταν λιώσει η ζάχαρη (ίσα να πάρει μία βράση το μείγμα). Στύβουμε τις ζελατίνες για να στραγγίξουν και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ροδάκινου. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Όταν το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαν σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα. Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για σαρλότ (από αυτές που μικραίνουν προς τα μέσα) και τοποθετούμε τα σαβαγιάρ όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, κολλητά το ένα με το άλλο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.