Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
Ασπρο μείγμα
3½ κούπες ινδοκάρυδο
2/3 κουτιού (260-270 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 κάψουλα βανίλιας
Μαύρο μείγμα
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (θέλουμε να έχει μαλακώσει)
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα κακάο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλιας
Διαδικασία
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. Φτιάχνουμε το άσπρο μείγμα: Ανακατεύουμε τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Φτιάχνουμε το μαύρο μείγμα: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε στο ταψί το μισό μαύρο μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω το άσπρο μείγμα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μαύρο μείγμα. Ψήνουμε το μπράουνι για περίπου 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες πριν το κόψουμε.