Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤη δίχρωμη τούρτα με μπισκότα μπορούν να την κάνουν όλοι! Είναι εύκολη, γιορτινή και πολύ νόστιμη.
Γιάννης Μακρής
Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κούπα νερό
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 σφηνάκι κονιάκ
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη + 50 γρ. τριμμένη για γαρνίρισμα
1 πακέτο πτι μπερ
60 γρ. φουντούκια τριμμένα + λίγα ακόμη για τη διακόσμηση
300 γρ. κρέμα γάλακτος
κερασάκια γλασαρισμένα για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Για τη δίχρωμη τούρτα με μπισκότα πτι μπερ, ρίχνουμε το εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και τα 125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει σοκολατένιο το μείγμα.
Σπάμε μέσα τα μπισκότα με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
Τέλος, ενσωματώνουμε τα φουντούκια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
Όσο πιο μεγάλη είναι η φόρμα τόσο πιο λεπτή θα γίνει η τούρτα, οπότε προτιμάμε μια μικρού ή μεσαίου μεγέθους.
Ισιώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αραιή σαντιγί.
Την αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και την ισιώνουμε και αυτήν.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι και τριμμένη κουβερτούρα.
Γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.