Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 βάση για τάρτα, έτοιμη
4 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους, ώριμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στη βάση. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου. Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μυστικό: Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.