Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου σοκολάτα-μπανάνα. Ένας συνδυασμός που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
1 συσκευασία μόρφατ
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
4 μπανάνες, ώριμες, μεσαίου μεγέθους
100 γρ. τρούφα
1 κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
Διαδικασία
Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ζαχαρούχο γάλα με τη μόρφατ, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (για 2 ώρες).
Πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.