Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤα υλικά αυτά θα περιμέναμε να τα βρούμε σε ένα τσάτνεϊ, αλλά όχι! Εδώ απουσιάζουν το ξίδι και τα κρεμμύδια, τα οποία δίνουν στα τσάτνεϊ μια αιχμηρή πικάντικη γεύση. Το αποτέλεσμα που προκύπτει, λοιπόν, είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα, πολύ καλοκαιρινό, αναπάντεχα νόστιμο και σίγουρα τολμηρό. Σερβίρετέ το με μια πανακότα, ένα λευκό παγωτό ή ένα απλό κέικ.
Υλικά
400 γρ. φρέσκος χυμός ντομάτας
250 γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική
30 γρ. χυμός λεμονιού
150 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
100 γρ. κάππαρη
20 φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και τον βασιλικό. Σιγοβράζουμε μέχρι το γλυκό να ζελάρει.
Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.